Spoedgeval in het weekend of op een feestdag? Bel: 148 optie 6

Veel Gestelde Vragen

Wij vinden het zeer belangrijk dat er transparantie is wat betreft de tarieven, Daarom kunt u hier op onze website de prijzen terug vinden. In verband met de onstabiele koers kan het zijn dat er prijsaanpassingen plaats vinden, deze zullen altijd zo spoedig mogelijk worden aangepast op onze website. 

Prijslijst

De prijs van een consult buiten de normale openingstijden is hoger. De medicatie, onderzoeken en behandelingen zijn gelijk aan deze tijdens de openingsuren.

U mag bij spoedgevallen altijd proberen contact met ons te maken. Indien u ons telefonisch niet kunt bereiken vragen we u tijdens het weekend en feestdagen contact te maken met de dierenarts van wacht. De gegevens van de dierenarts van wacht kunt u terug vinden op onze website en social media of kunt u telefonisch opvragen via het telefoonnummer 148 optie 6. Mocht het zo zijn dat u door de week buiten de openingsuren met een spoedgeval zit en u kunt ons of een andere dierenarts niet telefonisch bereiken dan mag u met het dier naar de poli komen. Indien ik aanwezig ben zal ik uw dier zeker helpen. U betaalt hiervoor wel een aangepast tarief. 

In het vaccinatieboekje staan alle nodige gegevens van u als eigenaar en van uw huisdier. Wanneer we uw dier vaccineren, ontwormen of een behandeling geven tegen koeparies of vlooien werken we dit bij in het vaccinatieboekje. U kunt de datum terug vinden van de laatste behandeling (links) en ook de datum dat de behandeling herhaald moet worden (rechts). Op of rond deze datum wordt u vriendelijk verzocht uw dier weer naar de poli te brengen zodat we uw dier optimaal gezond kunnen houden. 

Indien u niet de mogelijkheid heeft uw dier zelf naar de poli te brengen zijn er er twee opties. U kunt een huisbezoek aanvragen via ons Whatsapp-nummer 8223165. Voor reguliere behandelingen zoals vaccinaties en ontworming, maar ook voor euthanasie is dit zeker een mogelijkheid. In bepaalde gevallen is het echter beter om het dier in de poli te behandelen en niet aan huis. Denkt u bijvoorbeeld aan wondbehandelingen, chemotherapie en uiteraard alle chirurgische ingrepen. In deze gevallen kunt u contact maken met de dierenambulance op het nummer 8732216. Zij kunnen tegen vergoeding uw dier naar de poli vervoeren. Zij werken onafhankelijk van de poli, wij beschikken dus niet over hun agenda en prijslijst. Voor deze informatie gelieve contact op te nemen met het personeel van de dierenambulance op bovengenoemd telefoonnummer.

Wij werken enkel op afspraak. Dit om onnodige wachttijden te voorkomen en omdat wij het belangrijk vinden de tijd voor u en uw huisdier te kunnen nemen. U kunt zelf een afspraak inplannen via onze afsprakenlink op onze website en social media. Het maakt hierbij niet uit of uw dier al bij ons staat ingeschreven of nog niet. Ook voor sterilisaties en castraties kunt u zelf een afspraak inplannen. Indien u niet over internet beschikt kunt u telefonisch een afspraak maken op het nummer 345191. Voor medicatieverkoop waarbij het dier niet gezien hoeft te worden (zoals wormenkuur, vitamine supplementen, shampoo’s en dergelijke) hoeft u geen afspraak te maken. De assistent aan de balie zal u hierbij van dienst zijn. Indien zich een spoedgeval voordoet hoeft u uiteraard ook geen afspraak te maken, maar moet u zo snel mogelijk met uw dier naar de poli komen. We vragen u wel, indien u de mogelijkheid heeft, ons telefonisch op de hoogte te brengen van uw komst zodat we voorbereid zijn en er alles aan kunnen doen uw huisdier de nodige zorg te geven.

Reizen met uw huisdier brengt extra voorbereiding met zich mee. Om de verspreiding van rabiës (hondsdolheid) te voorkomen zijn er bepaalde stappen die u moet volgen. Een rabiesvaccinatie en een microchip zijn bijna altijd vereisten om landen te mogen binnentreden met uw huisdier. Er zijn echter landen die bijkomend nog een rabies titertest eisen. Dit is een officieel document waarop aangetoond wordt dat de rabiesvaccinatie goed is aangeslagen. Oftewel, dat het dier voldoende afweerstoffen tegen rabies in het bloed heeft. Deze test kan spijtig genoeg vooralsnog enkel in het buitenland gedaan worden. Na de bloedafname wordt daarom het serum van het dier, via een speciale verzending, naar een Amerikaans laboratorium gestuurd. Wanneer uw dier reisklaar is en u daadwerkelijk gaat vertrekken dient u binnen tien dagen voor aankomst in het land van bestemming (ideaal is 7 a 8 dagen) langs te komen met uw dier en alle documenten. Uw dier zal worden onderzocht en indien gezond bevonden zal er een gezondheidsverklaring worden opgemaakt en zal het dier een ontworming tegen lintwormen krijgen en een behandeling tegen ectoparasieten (vlooien, luizen en koeparies). Vele eisen verschillen per land, en ook worden eisen soms aangepast. Tijdens een consult kunnen we u alles vertellen over uw specifieke bestemming(en). Houdt u er rekening mee dat de voorbereidingstijd om een dier reisklaar te maken kan oplopen tot wel vijf maanden. Dus mocht u plannen hebben om met uw dier te willen reizen, aarzel dan niet om vroegtijdig net uw dier langs te komen.

Heeft u nog Vragen?

Neem dan gerust contact met ons op!

Share this: